Testimonial Hugo

Hugo Crijns, bedrijfsleider bij Deicke-Agrodienst GmbH:

“Onze klanten doen niet aan concessies.
We bemesten met een Vredo of niet. Zo simpel is het”

Minimale bodemverdichting en maximaal resultaat. Wie kiest voor de zelfrijders van Vredo, kiest voor absolute topkwaliteit. Bedrijfsleider Hugo Crijns van Deicke-Agrodienst kan erover meepraten. “In een ver verleden kwamen we bij akkerbouwers weleens met een andere machine aan, maar dat hielden we al snel voor gezien. Sterker nog: onze klanten eisen tegenwoordig dat we met een Vredo komen. Waar het gaat om het beschermen van de bodem, doen ze geen concessies. Onze Tracs houden de spuitsporen perfect intact en door de uitgekiende gewichtsverdeling kunnen we al uiterst vroeg in het seizoen het land op. Dat verdient zich terug!”

Crijns werd na zijn studie tuin- en akkerbouw aan de Aeres Hogeschool in Dronten bedrijfsleider bij Deicke-Agrodienst in Oost-Duitsland. “Onze klanten zijn voornamelijk akkerbouwers die waarde hechten aan kwaliteit. In het voorjaar rijden we voor 80% in bestaande gewassen, zoals tarwe, gerst en koolzaad. Dan is het zaak dat we de mest zo nauwkeurig mogelijk uitrijden, terwijl we in de spuitsporen rijden. Met de Tracs van Vredo is dat kinderspel.”

De meest krachtige zelfrijder

“Werken met een andere zelfrijder dan met een Trac, is hier ook echt geen optie”, lacht Crijns. “Daar hoeven we bij onze klanten niet mee aan te komen. We bemesten met een Vredo, of niet. Zo simpel is het. Maar geef ze eens ongelijk? De VT7138-3 is de meest krachtige zelfrijder die momenteel op de markt is. Onze klanten zijn daar echt mee geholpen.”

Achterzijde van een sigarendoosje
“Akkerbouwers die alleen naar de korte termijn kijken en de mest zo goedkoop mogelijk op de akker willen hebben, kiezen misschien voor een goedkoper alternatief. Dat zijn dezelfde boeren die de berekeningen nog op de achterzijde van een sigarendoosje maken, maar dat soort klanten hebben we niet”, vertelt Crijns. “Onze akkerbouwers willen hun gewassen zo vroeg mogelijk in het seizoen voorzien van organische mest, zonder dat daarbij het land meteen aan gort wordt gereden. Die zien met eigen ogen dat we met onze drie-assers hoogkwalitatief werk leveren en vragen ons elk jaar weer terug.”

36 meter breed
“Vooral de VT7138-3 laat zich met niets vergelijken. Allereerst is er de enorme pompcapaciteit en tankinhoud; de enige zelfrijder die in één keer de transporttank leegzuigt. Je praat dan over zo’n 30 kuub die direct vrijkomt. Dat scheelt nogal aan transportbewegingen op je perceel. En dan is er nog de mogelijkheid om bemesters van 36 meter breed te koppelen. Zo’n aanbouwmachine draai je binnen no-time om, zodat je snel weer door kunt. Dat maakt deze zelfrijder uniek in zijn soort.”

Efficiëntievoordeel
“We komen aan bij een bedrijf en rijden in korte tijd alles uit. Doordat we in deze grote breedtes bemesten, hebben we extra slagkracht”, vervolgt Crijns. “Vaak ronden we binnen één week de hele bemesting af. Zelfs op zwaardere leemgrond, waar we zo’n 50- 60 bodempunten hebben en je zo nu en dan een hellingproef moet doen. Met een Vredo ben je echt een stuk sneller klaar dan met andere zelfrijders. Dat werkt efficiënt en bespaart kosten, wat uiteindelijk z’n voordelen oplevert.”

Gebruiksgemak en meer capaciteit
Deicke-Agrodienst beschikt over drie Tracs, waarbij de VT7138-3 de nieuwste is. “Dit laatste type heeft een flinke upgrade gehad”, merkt Crijns. “Ik denk dat deze zelfrijder toch zo’n 15% meer capaciteit heeft dan zijn voorganger. De toerentallen zijn bovendien variabel. Als je die zelf instelt, pakt de motor automatisch het meest zuinige toerental. Dat scheelt in brandstof. Daarnaast heeft de VT7138-3 een perfecte wegligging. Ook de turbovuller hoef je niet langer handmatig te bedienen. Je bedient de volledige machine met een joystick. Heel simpel en gebruiksvriendelijk.”

Uitmuntend Vredo jaar
Crijns hoopt dat dit voorjaar net zo voorspoedig verloopt als vorig seizoen. “De combinatie van hondengang en aangedreven assen zorgt ervoor dat we al zeer vroeg in het seizoen kunnen bemesten. Vorig jaar was wat dat betreft echt een uitmuntend Vredo jaar. Waar andere zelfrijders door de regenval het land niet op konden, waren wij met onze Tracs al druk in de weer en gaven we onze akkerbouwers een enorme voorsprong. Een mooi visitekaartje voor Deicke-Agrodienst! Vredo is voor ons de passende machine die voldoet aan de wensen van de klant”, besluit Crijns.

Efficiënte aandrijflijn

Bemesters tot 36 meter

Zuigsysteem 16m3 per minuut